Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.

Kako su izgledale prošle radionice?

Kod dijela polaznika, mišljenje o studiranju medicine se promijenilo. Neki su učvrstili odluku o studiranju, a neki je promijenili. Naročito po pitanju studija u Hrvatskoj.

Radionica Medicina u 50 dana, posljednji puta održana u razdoblju od 13.10.2018. – 24.11.2018., pružila je polaznicima i potencijalnim budućim studentima iskustvo studiranja na MEF-u.

1. dio radionice

Započeli smo sa 1. godinom koju smo razdvojili na manje i veće predmete. Polaznici su zaključili da je jedan od najtežih predmeta upravo Medicinska kemija i biokemija, a ne anatomija, kako su mnogi pretpostavljali. Tako da smo kemiji posvetili najviše vremena na prvom predavanju. Predavači su pokazali sadržaj predmeta, podijelili svoja iskustva i savjete kako učiti, kako se postaviti prema određenim predmetima i koje izvore koristiti za učenje.

Malo smo pokazali kako se na medicini uče unutarnji organi...

A zatim su krenule pripreme za seciranje srca...

Detaljno pokazujemo atrije, ventrikule i ostale tvorbe koje čine srce


2. dio

Na 2. godini smo pokazali knjige iz Temelja neuroznanosti i Fiziologije, prošli veće i manje predmete te napravili uvod u vježbe iz anatomije na humerusu i lubanji.

A polaznici su dobili i zadaću naučiti po nekoliko struktura lubanje kako bi približili kako se to radi na fakultetu!


3. dio

Na 3. godini smo ružne predmete poput patologije i farmakologije začinili jednom platom pršuta, sireva i ostalih poslastica :)

Ali ipak je bilo radno!


4. dio

Nakon pauze zbog Dana mrtvih, nastavili smo sa radionicom. Prolazili smo predmete na 4. godini a od praktičnog dijela okušali smo se u auskultaciji stetoskopima i mjerenju tlaka.


5. dio

U 5 dijelu radionice smo spojili 5. i 6. godinu i pokazali kako se praktično uči šivati na MEF-u. A također smo proslavili i rođendan jedne naše polaznice!


6. dio

U 6. dijelu smo razgovarali o prijemnom ispitu, što vas čeka i kako se najbolje pripremiti. Tako je završila prva radionica Medicina u 50 dana. Povratne reakcije polaznika i njihovi komentari su nas oduševili i time motivirali da i dalje nastavimo sa ovim programom.

A predavači su od naših polaznika dobili i lijepe poklone :)Prijavi se za idući ciklus i dočekaj spremno brucošku godinu! Vidimo se !